Деякі факти про цвіль

Цвіль – особливий вид грибів, якому чудово вдається поєднувати в собі ознаки рослин і тварин; вона їсть, дихає, і останні дослідження японських вчених довели, що у цвілі є зачатки інтелекту.
Цвіль з’явилася набагато раніше людини, близько 200 мільйонів років тому.
Самою отруйною є цвіль жовтого кольору, вражаючи харчові продукти, вона виробляє сильний афлатоксин.
Цвіль може бути причиною підвищеної стомлюваності, головного болю, дерматологічних, легеневих і навіть онкологічних захворювань. Цвіль не виводиться з організму.
Деякі види цвілі можуть руйнувати штукатурку, цеглу, і навіть бетон.
На Кавказі знаходиться печера, де була виявлена флуоресцентна цвіль. Причому флюоресценція настільки сильна, що з половини метра можна легко розрізнити риси обличчя.
У 1771 році В Москві почалася епідемія чуми. Григорій Орлов, фаворит Катерини, дав вказівку бити в набатні дзвони, як це здавна повелося під час бід і напастей. І, як на диво, епідемія пішла на спад. Проте недавні дослідження показали, що дзвони просто мають частотним спектром звучання, який пригнічує ріст патогенних мікробів і плісняви, і водночас підвищує імунітет людини.
Після проникнення в гробницю фараона Тутанхамона 24 листопада 1922 року від невідомої хвороби померла велика частина команди англійських археологів, які беруть участь у пошуках мумії. І лише в 1999 році німецький мікробіолог Готтард Крамер дослідив понад 40 муміфікованих тіл і виявив, що кожне з них вкрито шаром дуже небезпечною цвілі, концентрація якої і спричинила смерть увійшли в гробницю.
Цвіль зовсім не боїться радіації. Наприклад, під саркофагом 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС знаходиться величезна кількість цвілі. В місцях посиленого радіаційного фону вона найбільш густа.
Спори цвілевих грибів літали в космос на обшивці космічного корабля. Час показав, що в безповітряному просторі вона не тільки вижила, але й обзавелася сильним імунітетом до возмущающим факторів. Деякі навіть називають цвіль головною причиною відмови апаратури станції «Мир».
Крім агресивною і небезпечною цвілі існує і та, яку можна вживати в їжу. У Франції її використовують для приготування вин і називають «благородної». З допомогою спеціально вирощеної блакитний цвілі роблять мармурові і блакитні сири.
Особливий і дуже дорогий делікатес – ковбаса з цвіллю, яку роблять в Італії. Ковбасу витримують у підвальних приміщеннях близько місяця, після чого вона покривається світло-зеленою цвіллю і відправляється на спеціальну обробку, і вже через три місяці їй можна поласувати.

Якісні українські меблі з дерева retro-mebli.com

Comments are closed.

сім'я | стиль | навчання | модний одяг | макіяж | краса | кохання | косметика | корисні продукти | корисні поради | здорове харчування | здорова шкіра | взаєморозуміння | активний відпочинок