Як засолити помідори

Солоні помідориВесняний день, як відомо, рік годує. У мене з точністю до навпаки, осінній день – рік годує. Прийшла осінь пора робити запаси на зиму. Взимку дуже добре йдуть солоні помідори, цим я і люблю зайнятися на дозвіллі.
Возитися з усякими баночками і скляночки мені лінь, до того ж з дитинства я бачив у підвалі бабусі, дерев’яні бочки з солоними огірками, помідорами квашеною капустою, тому мій вибір соління в бочках.  Крім того помідори прямого посолу, корисні ферментовані продукти.
Для цієї мети я придбав кілька пластмасових діжок з харчової пластмаси. Зручності їх перед дерев’яними незаперечні вони легко миються, легкі і герметично закриваються.
Тепер власне сам процес соління. Для засолювання помідори здобуваю у формі слив, середнього розміру щільні і стиглі. Для засолювання на тривалий термін рекомендую злегка недостиглі помідори.
Ще нам знадобитися: листя смородини, листя вишні, кріп, перець солодкий зелений, часник, сіль. Помідори вимити й укласти рядами щільно один до одного, на дно діжки покласти листя вишні і смородини, а також сухий кріп і часник.
Кожен новий шар помідорів відокремлюємо шаром листя і кропу, також в кожен ряд ми кладемо один солодкий перець і зубок часнику.
Після укладання готуємо розсіл, на відро води 10 л беремо дві неповних склянки солі, так би мовити, прибираємо рукою вершок солі з склянки до отримання виїмки.

Все, помідори в бочці заливаємо розсолом і накриваємо кришкою герметично, якщо немає герметичної кришки, потрібно поставити під гніт, тобто накрити кришкою меншою і натиснути зверху вантажем. У старовинних підвалах для цього використовували спеціально помиті булижники, але ми обійдемося, наприклад банкою з водою.
Через 1,5 місяця у вас будуть прекрасні різкі солоні помідори.

Якісні українські меблі з дерева retro-mebli.com

Comments are closed.

сім'я | стиль | навчання | модний одяг | макіяж | краса | кохання | косметика | корисні продукти | корисні поради | здорове харчування | здорова шкіра | взаєморозуміння | активний відпочинок