Як легко чистити горіхи

Волоський горіх, як почистити горіхГоріхи можна придбати в очищеному вигляді, але в цьому випадку їх поживність буде значно нижче. Крім того, їх доведеться мити, оскільки вони піддаються зовнішнім впливам. Тому краще все-таки купувати горіхи в натуральному вигляді і чистити їх самостійно.

Як чистити горіхи
Необхідно знати, як чистити горіхи правильно, щоб не витрачати на цей процес занадто багато часу і не пошкоджувати ядра.

Один з найбільш популярних видів горіхів – це волоські горіхи. Виявляється, існують деякі секрети, які допомагають почистити їх швидко і без зайвих зусиль. Потрібно залити горіхи окропом і залишити приблизно на півгодини. Після цього їх легко буде розкрити за допомогою ножа або виделки. Завдяки окропу шкаралупа стає більш піддатливою, і волокниста перегородка між половинками розм’якшується.

Щоб розкрити горіх, візьміть його в ліву руку, а ніж – у праву. На вершині горіха з обох сторін є невелика щілина. Якщо вкласти туди кінчик ножа і небагато провернути його, горіх легко можна розділити на дві половинки.

Інший варіант – не ошпарювати горіхи окропом, а поставити на листі в духовку хвилин на десять. Після цього очистити їх буде значно легше.

Однак, якщо горіхи надто міцні, подібні методи не допоможуть. Занадто тверді горіхи з дикого дерева краще не купувати. Відрізнити їх можна навіть зовні. Зазвичай вони мають витягнуту форму, невеликого розміру, і між стулками немає навіть найменшої щілинки. Їх розбити можна тільки молотком.

Найкращий метод, на мою думку, це пляшка з під шампанського, вкладаємо горіх в горловину, гострою стороною вниз, та розбиваємо молотком, головне не розбити пляшку. Шкарлупа горіха розколеться на чотири частини, ядоро залишиться не ушкодженим.

Також за допомогою плоскогубців можна виламати куточок близько хвостика. Тоді стулка стане крихкою, і горіх легко буде розколоти. Спеціальні щипці, призначені для колки горіхів, можна купити в будь-якому господарському магазині.

Якщо потрібно подрібнити горіхи, можна «розкачати» їх качалкою по обробній дошці. Ще один варіант – замість дошки використовувати щільний поліетиленовий пакет.

Отже, з волоськими горіхами розібралися. Але як правильно очищати горіхи інших видів?

Кедрові горішки можна очистити за допомогою Часничниці. Також можна розжарити їх на чавунній сковорідці, а потім швидко висипати в посуд з крижаною водою. Горіхи відразу ж тріснуть, і їх легко можна буде очистити.

Сирий арахіс можна замочити на кілька годин. Він стане солодким, соковитим, і шкірку легко буде зняти пальцями.

Якщо арахіс смажений, можна висипати його в сито і потерти руками. Лушпиння буде падати вниз, а горіхи залишаться на ситі.

Мигдаль очистити від шкірки досить легко. Досить опустити його в окріп на 5 хвилин.

Фундук можна розколоти за допомогою молотка або щипців, а можна підсмажити його на сковорідці, щоб шкаралупа стала м’якшою. Дайте горіхам трохи охолонути, потім загорніть у рушник і покатайте руками. Коричнева шкірка відпаде сама собою.

Якісні українські меблі з дерева retro-mebli.com

Comments are closed.

сім'я | стиль | навчання | модний одяг | макіяж | краса | кохання | косметика | корисні продукти | корисні поради | здорове харчування | здорова шкіра | взаєморозуміння | активний відпочинок